19.12.16

Ευχαριστήρια επιστολή της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες


ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ)
         Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε  θερμά τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που για μια ακόμη φορά στήριξαν μαζικά και τίμησαν την Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία με  την ψήφο τους, ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους σε αυτήν και την ανέδειξαν και πάλι σε πρώτη δύναμη και ενισχυμένη σε ψήφους και σε ποσοστά.
Στις εξαιρετικά κρίσιμες περιστάσεις για το μέλλον  της εκπαίδευσης, του κλάδου αλλά και της κοινωνίας ολόκληρης, θα συνεχίσουμε  πιο επίμονα και αποφασιστικά την  ενωτική, μαχητική,  πολύμορφη, καθημερινή δράση της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ, για:
  • να συσπειρώσει τον κλάδο  και να παλέψει πιο δραστήρια, να σπάσει το κλίμα της απογοήτευσης και ηττοπάθειας που μας καθηλώνει,
  • να βαθύνει η αγωνιστική ενότητα και συνοχή στο σωματείο,
  • να αντιστρέψουμε το βέλος ώστε το συλλογικό να υπερισχύσει του ατομικού,
  • να ξεκινήσει τώρα μια μεγάλη αντεπίθεση υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου και προώθησης των διεκδικήσεων του κλάδου για τα «μικρά» και τα μεγάλα προβλήματα που μας απασχολούν. 
Συνάδελφοι/ισσες,
       Η κυβέρνηση μαζί με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ σχεδιάζουν  νέο κύμα αντεργατικών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων (εκθέσεις του ΟΟΣΑ, πορίσματα Γαβρόγλου – Λιάκου, αξιολόγηση, υποχρηματοδότηση, μειώσεις συντάξεων και μισθών, κ.ά.). Απέναντι σ’ αυτή την επίθεση η αυλαία πρέπει να ανοίξει με πρωταγωνιστές τους  ίδιους τους εκπαιδευτικούς αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, Επιτροπές Αγώνα, το συντονισμό των ΕΛΜΕ και των πρωτοβάθμιων σωματείων. Να σχεδιάσουμε την ενιαία και πανεκπαιδευτική δράση μας. Να ενεργοποιήσουμε όλα τα αγωνιστικά αποθέματα του κλάδου και να προετοιμαστούμε για αποφασιστικό και παρατεταμένο αγώνα:
  • Για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου, ενάντια στα μέτρα κατεδάφισής του. 
  • Ενάντια στην αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση, για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
  • Για μαζικούς διορισμούς τώρα και μαζική πρόσληψη αναπληρωτών.
  • Για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.
Με τη συμμετοχή, τις ιδέες και τις δράσεις μας
για μια ΕΛΜΕ που ενώνει, αγωνίζεται, νικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: